Sportinės akrobatikos turnyras „Kinder-Siurpriz”

2017 m. kovo 13 – 16 d. d. Baltarusijoje, Mogiliovo mieste vyko 12-as tarptautinis sportinės akrobatikos turnyras „Kinder-Siurpriz”. Varžybose dalyvavo sportininkai iš 6 šalių: Kazachstano, Moldovos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos.
Mūsų sportininkai pasirodė labai gerai! Jie puikiai atliko savo paruoštą programą ir pelnė įvairaus rango apdovanojimus. Turime pažymėti, kad šį kartą į turnyrą vyko vyrų ketvertas, ko seniai nebuvo. Vyrų ketvertas – tai labai sudėtinga ir mažai vystoma sportinės akrobatikos atšaka, nes reikalauja sportininkų atrankos, suderinamumo ir sunkaus darbo. Tačiau tokios komandos programos yra pačios vaizdingiausios. Tad galime pasidžiaugti, kad tokią sportininkų komandą dabar turime. Turnyre jie iškovojo III vietą.
Turime ir jau patyrusius akrobatus, tai Alesia Loboda ir Ilja Burič, kurie kartu treniruojasi jau 5 metus. Šiais metais jie ruošiasi dalyvauti Europos čempionate, o šis turnyras jiems yra kaip pasiruošimo etapas, kuris parodė jų aukštą pasiruošimo lygį. Turnyre jie pelnė I vietą.
Galime pasidžiaugti ir vyrų pora Vladislavu Vasiljevu ir Nikita Saprykinu. Tai labai gabūs ir darbštūs berniukai, kurie ne kartą džiugino mus miesto renginiuose savo pasirodymais. Šį kartą jiems pasisekė mažiau, bet jie galės pademonstruoti, ką gali, Lietuvos čempionate ir „Open Baltic – 2017“ tarptautiniame turnyre, kurie įvyks gegužės mėnesį mūsų mieste. Mogiliove jie užėmė III vietą.
Į Baltarusiją važiavo išbandyti savo jėgų ir moterų trejetas. Šios mergaitės pradėjo kartu treniruotis visai neseniai, todėl pelnė ne labai aukštus balus, užėmė VIII vietą, tačiau jos turi gerą potencialą. Tikėkimės, kad artimiausiose varžybose jos pasirodys geriau.
Sveikiname mūsų sportininkus ir trenerius Viktorą Kalininą jaunesnįjį, Viktorą Kalininą vyresnįjį, Iriną Rancevą bei choreografę Liliją Kekuševą. Linkime jiems sėkmės ir naujų pergalių!

Leave a Reply

Your email address will not be published.