- VšĮ Visagino sporto ir rekreacijos centras - http://vsc.sugardas.lt -

Romas Fridrikas – pasaulio jaunimo čempionato prizininkas!

Sofijoje vykusiame graikų-romėnų imtynių pasaulio jaunimo  čempionate Romas Fridrikas iškovojo bronzos medalį!

Penktojoje ir lemiamoje dienos dvikovoje R. Fridrikas, uzbeką Jakhongirą Turdijevą, paguldė ant menčių per dvidešimt sekundžių ir užėmė trečią vietą pasaulio jaunimo čempionate, svorio kategorijoje iki 96 kilogramų (šioje kategorijoje rungėsi 27 atletai).

Romo rezultatas neįtikėtinas. Savo svorio kategorijoje jis buvo jauniausias – jam tik aštuoniolika. Tokio rezultato, tokiame amžiuje, nebuvo pasiekęs nei pernykštis pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis, nei Londono olimpinių žaidynių prizininkas Aleksandras Kazakevičius.

Pirmasis Romo Fridriko treneris Vitalijus Nagovicinas prisiminė pirmąsias Romo pratybas: „Į imtynių salę Romas Fridrikas užklydo būdamas aštuonerių. Tai buvo maišų maišas. Jį per treniruotes mėtė kas norėjo ir kaip norėjo. Tai tęsėsi beveik iki jaunių amžiaus. Dvylikos – trylikos metų Romas po truputį kratėsi autsaiderio vaidmens ir po ilgų ir varginančių treniruočių atėjo pirmos pergalės. Vėliau tapo lyderiu savo svoryje ir ilgainiui pradėjo diktuoti imtynių madas tarp bendraamžių. Buvo nuopuolių, sunkių akimirkų, bet Romas nepalūžo. Jis suprato ir supranta, kad Visagine didelio pasirinkimo nėra – arba ari ir kovoji už vietą po saule, arba ateityje teks varstyti darbo biržos duris“, – savo auklėtiniu didžiuojasi treneris.

Svorio kategorijoje iki 96 kilogramų Visagino  sporto centro auklėtinis jau pirmoje imtyje aiškia persvara 8:0 nugalėjo Praveeną Dagarą iš Indijos.

Aštuntfinalyje R. Fridrikas kovojo su 2010 metų Europos jaunių čempionu ukrainiečiu Samiru Vološaninu ir nugalėjo jį rezultatu 1:0/1:1.

Kitoje akistatoje, trenerių Olego Antoščekovo ir Vitalijaus Nagovicino, auklėtinis susitiks su Danielu Gastlu iš Austrijos. Austras iš kovos eliminavo korėjietį Kimą Seungjuną ir pajėgų vengrą, Europos jaunimo čempionato antros vietos laimėtoją Zsoltą Toroką.

Deja, Romui Fridrikui nepavyko peržengti ketvirtfinalio barjero. Trečioje kovoje visaginietis nusileido austrui Danieliui Gastlui. Belieka tikėtis, kad pusfinalyje austras bus pajėgesnis už uzbeką Jakhongirą Turdijevą ir atvers Romui kelią į paguodos turnyrą, kuriame jo lauktų lemiamos akistatos dėl bronzos.

Vakarinė sesija prasidėjo palankiai. Austras D. Gastlas įveikė uzbeką, pateko į finalą ir į paguodos turnyrą „prastūmė“ R. Fridriką. Pirmajį Romo varžovą  vengrą Z. Toroką įveikė Kimas Seungjunas iš Korėjos.

Informaciją suteikė Lietuvos imtynių federacija http://www.imtynes.lt/ [1]