„SPORTIŠKAS BIRŽELIS”

                  2017 m. birželio 12-30 d.  Visagino sporto centre buvo organizuota dienos stovykla „Sportiškas birželis“, skirta Visagino vaikams. Ne visiems vaikams pasisekė atostogauti pas senelius kaimuose birželį, todėl dienos stovykla tapo išgelbėjimu dirbantiems ir užsiėmusiems tėvams, norintiems, kad jų vaikai turiningai ir linksmai praleistų savo laisvalaikį. Dalyvių registracija, paskelbta socialiniame tinkle, truko vos 2 dienas, tai rodo, kad vaikų užimtumas vasaros laikotarpiu yra aktualus mūsų mieste. Stovyklos programoje buvo numatyti užsiėmimai darbo dienomis nuo 9.00 val. iki 16.30 val., taip pat buvo numatyti pietūs kavinėje „Art pica“.

            Ši dienos stovyklos programa buvo finansuojama iš Visagino savivaldybės lėšų ir dalinai iš tėvų lėšų. Stovykla kainavo 30 Eur už 15 darbo dienų. Stovykloje dalyvavo 32 vaikai 6-13 metų amžiaus. Savaitgalius vaikai leido namuose su tėvais. Organizuojant ir vykdant programą buvo pasitelkti kvalifikuoti Visagino sporto centro treneriai, darbuotojai ir savanoriai.

            Dienos stovyklos programa buvo labai turininga ir įvairialypė: rytinės pramankštos, žaidimai, estafetės, sportinių šokių užsiėmimai, boksas, lengvoji atletika, futbolas, graikų-romėnų imtynės, kūrybiniai konkursai, piešimas, dainavimas, lobio ieškojimas, ekskursija į policiją, užsiėmimai miesto paplūdimyje su gelbėtojais, maudynės ežere, turizmo diena, talentų šou „Pats geriausias!“. Neformaliųjų mokymo metodų taikymas buvo nukreiptas ne tik ugdyti sportines savybes, bet ir ugdyti bendražmogiškąsias vertybes, socialinius įgūdžius: savarankiškumą, bendravimą, tarpusavio pagalbą, klausytis vieni kitų, pasitikėti savo jėgomis, mokintis priimti bendrus sprendimus.

            Be to, buvo daug kūrybinių užsiėmimų: mergaitės mokėsi daryti šukuosenas, vaikai kūrė „Fantazijų pasaulį“, piešė, dainavo, mokėsi saviraiškos per kūrybą. Visi pristatinėjo savo darbus. Aktyvus laisvalaikis buvo derinamas su ramesniu. Vaikai žiūrėjo animacinius filmus, klausėsi muzikos, žaidė stalo žaidimus. Buvo stengiamasi užsiimti su vaikais tuo, kas jiems patinka, todėl net pasibaigus dienos laikui, vaikai nenorėdavo skirstytis po namus.

            Paskutiniąją stovyklos „Sportiškas birželis“ dieną, buvo surengtas talentų šou „Pats geriausias!“ ir kiekvienas vaikas pademonstravo savo gabumus. Žiūrovai (močiutės ir seneliai) galėjo pažiūrėti boksininko, akrobatų, gimnastikos su kaspinu, kung fu meistrų, dainininkų, šachmatininkų ir dailininkų pasirodymus. Renginys pavyko ir dėl to, kad jį vedė labai talentingi vedėjai – Veronika ir Vincas. Svarbu pabrėžti, kad šou vaikai surengė savarankiškai, todėl galime drąsiai teigti, kad mūsų vaikai patys geriausi! Kiekvienas vaikas stovyklos pabaigoje gavo saldžius prizus ir medalius, paklausti, ar patiko stovykla, visi draugiškai suriko: „Taip!“. Daug gražių padėkos žodžių sulaukta iš vaikų tėvelių, močiučių ir senelių.

            Savo ruožtu, stovyklos organizatoriai nori padėkoti visiems, kas padėjo sukurti stovyklą įdomią ir linksmą. Dėkojame Visagino sporto centro treneriams ir personalui, savanorėms Veronikai Semeniuk, Evelinai Visockytei ir Olgai Chvorych, „Art picos“ picerijos vadovybei ir personalui, Visagino policijos komisariato bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovybei ir darbuotojams.

Leave a Reply

Your email address will not be published.